Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица заслужава да се върне в F1, смятат от Пирели

Кубица заслужава да се върне в F1, смятат от Пирели

46
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица заслужава да получи още един шанс се върне във Формула 1 и да покаже потенциала си. Това смята спортният мениджър на Пирели Марио Исола. Полякът бе считан за фаворит за второто титулярно място в Уилямс, като направи тестове за тима в Абу Даби след края на миналия сезон.

На същото трасе изпитания за екипа на Франк Уилямс прави и Сергей Сироткин, който показа по-добра скорост в една бърза обиколка от Кубица, а освен това разполага с 15 млн. долара спонсорски пари от руската банка SMP. Очаква се тази седмица руснакът да подпише 2-годишен договор с тима.

„Въпросът е, че Кубица не бе карал от много дълго време и имаше нужда от време да се адаптира, каза Исола. – Честно казано, мисля че той свърши добра работа. Представянето му бе повече от добро. Но решението да вземеш един или друг пилот вече е друга история. Аз не критикувам решението.

Просто казвам, че той заслужава възможността да покаже потенциала си отново. Той трябваше да разучи колата. Имаше две сесии по половин ден всяка и да научи целия пакет не е толкова лесно. Имайте предвид, че говорим за колата за 2017 г., която е много различна от тази за 2011 г. (с която той се състезава последно).“