Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица доволен от оставането си в Рено

Кубица доволен от оставането си в Рено

43
0

Задоволство от продължаването на договора си с Рено изрази Роберт Кубица днес на пистата Силвърстоун. Полякът остава в тима до края на 2012 г. и бе категоричен, че амбициите му отношение на Формула 1 остават непроменени и основната от тях е световна титла.

– Разбирам се добре с отбора и заедно вършим чудесна работа до момента. Предстои ни още доста път да извървим, но само времето ще покаже дали в крайна сметка ще успеем да догоним лидерите. Надявам се да продължим да работим толкова добре и през останалата част от договора ни, както и един ден да сме на върха. Когато миналата година подписах с Рено, мнозина твърдяха, че правя грешка. Но аз търсех добра атмосфера и дух, каквито намерих в тима, така че е нормално да продължим заедно – заяви Роберт.

Според него всеки пилот в падока иска конкурентоспособен автомобил, а никой не може да даде абсолютни гаранции, че е създал такъв.

– Трябва да опитваме, а според мен [в Рено] мотивацията и атмосферата са правилни – да продължим да натискаме, за да скъсим изоставането си. Просто гаранции няма. Виждали сме многократно как един тим е изключително бърз през един сезон, а на следващия далеч не е така. Това е непредвидимата част, не бих могъл да предвидя какво ще се случи с колата ни още за следващите два-три старта, камо ли догодина, когато пак ще има доста сериозни промени в правилата – допълни полякът.

По време на миналия състезателен уикенд във Валенсия той заяви, че не мисли твърде напред в бъдещето, а сега уточни, че взимането на решението да остане с Рено му е отнело не повече от 10 дни.