Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Хамилтън ме разсея, но не ме е задържал

Кубица: Хамилтън ме разсея, но не ме е задържал

63
0

Пилотът на БМВ Роберт Кубица каза, че е бил разсеян от Макларъна на Люис Хамилтън по време на втората си обиколка в третия етап от квалификацията. Полякът обаче бе категоричен, че Хамилтън не го е задържал.

Пред британската телевизия ITV Кубица каза, че е имало достатъчно дистанция между него и Макларъна, но просто за него е било невъзможно да се абстрахира напълно от колата пред него.

„В последната обиколка Хамилтън бе пред мен, но той не ме задържа. Просто когато има кола пред теб, винаги има риск” – каза Кубица.

23-годишният състезател, който даде пето време на квалификацията, каза, че допълнително е развалил обиколката си, като е намалил, за да създаде достатъчно място между себе си и Хамилтън.

„В обиколката ми на излизане от пита се опитах да създам достатъчна разлика между мене и него, за да не ми се налага да го изпреварвам в бързата си обиколка, но прекалено много изстудих гумите си, което ме забави в първия етап и резултира в три десети под предното ми време.

Неговият съотборник Ник Хайдфелд не бе особено убедителен в представянето си и за пореден път през този сезон бе надвит от поляка.

„За нещастие, нямам много за казване: резултатът от квалификацията ми е разочароващ.Тук, в Монако, не успявам да загрея гумите си достатъчно бързо” – каза германецът.