Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица и Рено ще гонят подиум на Спа

Кубица и Рено ще гонят подиум на Спа

46
0

Трето място на стартовата решетка за утрешната Гран при на Белгия извоюва Роберт Кубица, но удовлетворението на отбора му Рено бе примесено с разочарование от катастрофата на Виталий Петров в началото на квалификацията на пистата Спа-Франкоршамп. След толкова силно представяне целта в надпреварата ще е подиум, заяви главният състезателен инженер Алан Перман.

– Класирахме се в топ 5 във всяка сесия при всякакви условия този уикенд и затова в началото на квалификацията се надявах, че е възможно да взема трето място. За първи път ползваме F-duct и трябва да поздравя екипа във фабриката, защото системата работи перфектно от първата ни обиколка. Всъщност можех и да съм втори, но нямах шанс да сложа втория си комплект меки гуми – призна полякът. – Нещо в колата изключи точно преди влизането ми в пита и механиците трябваше да ме избутат до гаража, след което нямаше време да излизам. Накрая наблюдавах останалите на трасето, когато се появиха капки дъжд и единствено Люис [Хамилтън] успя да си подобри времето. Загубих място на първа редица, но все още съм в силна позиция за състезанието.

Без време остана Петров, след като стъпи на бордюр още в загряващия си тур в самото начало, завъртя се и удари Рено-то в предпазната бариера.

– Голям срам, тъй като болидът върви страхотно този уикенд и целта ми бе място в топ 10. Сега мога единствено да се съсредоточа върху утрешния ден и да остана позитивно настроен. Освен това прогнозата за времето не е сигурна, а знаем, че когато е мокро, всичко е възможно – оптимистично коментира руснакът.