Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Маса е моят фаворит за титлата

Кубица: Маса е моят фаворит за титлата

35
0

Роберт Кубица настоява, че Фелипе Маса е фаворитът за титлата през този сезон, имайки предвид силното му представяне в последните състезания.

Пилотът на Ферари в момента е втори в класирането, на шест точки зад Люис Хамилтън е и спечелил толкова състезания, колкото и британеца – четири. Същевременно Маса е един от фаворитите за победата в Белгия този уикенд.

Маса доминираше в последното състезание по улиците на Валенсия,стартирайки от пол позишън и правейки и най-бързата обиколка.

И Роберт Кубица от BMW Заубер счита, че поради всичко това Маса е фаворит за титлата.

„Още в началото на годината казах, че ако трябва да заложа пари, то ще е на Маса и продължавам да поддържам мнението си” – казва Кубица на Спа.”Всичко ще зависи от представянето на колата и коя писта ще подхожда повече на Ферари или Макларън.”

„Мисля, че голяма роля ще играят вторите пилоти – Кими и Хейки. Кими все още е в битката за титлата,но Хейки като че ли не е, така че това е някакво предимство за Люис, ако Макларън ползват такава политика.”

Кубица също така смята, че Маса е бил подценяван след някои не толкова убедителни сезони или пък колебливия старт на годината. Полякът е категоричен, че в момента колегата му си върши отлично работа.

„Повечето хора не осъзнават, че той върши отлична работа” – добавя той. „Те все още си припомнят моментите, когато той излизаше от пистата, и вече е трудно да си променят мнението. Е, действително той правеше грешки в миналото или началото на сезона.”

„Но напоследък той върши отлична работа,бърз е, много постоянен в квалификациите и състезанията. Затова и мисля, че има всичко, за да се бори за титлата и евентуално да я спечели.”