Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица на първа редица в Монако

Кубица на първа редица в Монако

32
0

С поредното си невероятно каране Роберт Кубица се класира на първа редица за Гран при на Монако със своето Рено R30. Полякът демонстрира много добро темпо от началото на тренировките в Княжеството и днес успя да раздели болидите на Ред Бул на грида.

– Втори на стартовата решетка е страхотен резултат за нас. Колата върви великолепно досега и мисля, че взимаме всичко от нея. Предприехме различен подход към сесията, като спестихме два комплекта супер софт за Q3, за да имам възможност да направя две излизания с нови гуми. В последния тур на втората серия направих много бърз първи сектор, но гумите бяха вече изхабени във втората половина от дистанцията и нямах сцепление. Затова не си подобрих постижението – обясни Кубица.

Полякът допълни, че винаги, когато си толкова близо до първата позиция, чувстваш известно разочарование. В Рено обаче не очакваха и да са толкова напред, така че недоволни определено няма.

14-и на грида ще е пък Виталий Петров. Руснакът удари колата си в края на втория квалификационен сегмент, но без да е повреди сериозно.

– Балансът е доста добър, но и направихме доста големи промени в реглажите за следобед. Според мен стигането на топ 10 беше възможно днес. За съжаление имах проблем с баланса на спирачките във втората част на сесията и предните ми колела блокираха непрекъснато. Пробвах да направя нещо с баланса отзад и на автомобила това му дойде в повече в първата бърза обиколка – призна руснакът. – След това се завъртях и докоснах стената. За утре целта ми е да финиширам в надпреварата. Трудно ще е да наваксам позиции на старта, но всичко може да стане.