Начало Рали Кубица най-бърз в шейкдауна на рали Сардиния

Кубица най-бърз в шейкдауна на рали Сардиния

24
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица (М-Спорт) бе най-бърз в шейкдауна на рали Сардиния. Полският пилот даде време от 3:35.4 мин, като бе само с 0,1 сек по-бърз от световния шампион Себастиен Ожие (Фолксваген).

Сцеплението е по-добро, отколкото очаквах. Помогна и това, че чакахме останалите да преминат дистанцията, защото утре ще съм по-назад в стартовия ред. В отсечката имаше по малко от всичко. На мен ми липсваше може би малко във високоскоростните завои, но пък етапът бе по-скоро с ниска средна скорост – коментира Кубица.

Фолксваген определиха шейкдауна като добра „генерална репетиция” преди началото на същинското състезание. Яри-Мати Латвала даде трето време, само на 2 десети от секундата зад съотборника си Ожие.

Условията в Сардиния днес всъщност бяха идеални за ден на плажа! – засмя се Себастиен. – При температури от около 30 градуса работата в кокпита не е лека. Миналата година спечелих ралито, така че започваме със сериозна увереност. Тренировката и шейкдаунът преминаха без проблеми. Основната ми цел ще е да финиширам пред Яри-Мати и да увелича аванса си в генералното класиране.

Латвала от своя страна сподели, че вероятно в края на първия ден (петък) начело ще е някой от стартиращите по-назад пилоти, като се има предвид характера на отсечките. Тазгодишният маршрут е по-тежък, а средната скорост – по-ниска.

Четвърто време в шейкдауна даде Хенинг Солберг, следван от Андреас Микелсен, Крис Мийк, Тиери Нювил, Юхо Ханинен, Мико Хирвонен, Мадс Остберг и т.н.