Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица научил от интернет за решението на BMW

Кубица научил от интернет за решението на BMW

50
0

Полякът Роберт Кубица научил от интернет за решението на компанията BMW да напусне Формула 1. Това призна самият пилот с пристигането си на пистата във Валенсия днес. Отслабнал още, без тен, Роберт бе видимо в познатото от последните месеци настроение – усмихнат, но без ентусиазъм.

– Не, не мисля, че решението е свързано изобщо със състезанията напоследък – заяви той. – Това е корпоративно действие на борда, което има твърде малко общо с нас и не случайно толкова много хора са така сериозно изненадани.

Специално за ClubF1 Кубица заяви, че колата му ще има сериозни подобрения за предстоящата надпревара и вероятно ще бъде с около 0,2-0,3 сек по-бърза. Това обаче не бива да се приема като гарантирани по-предни позиции, защото и другите екипи са се развили и вероятно освен Ред Бул и Браун, напред отново ще са и пилотите на Макларън и Ферари.

Кубица харесва трасето във Валенсия и заяви, че по принцип му допадат писти с бързи прави и интензивни зони за спиране, в които да може да работи късно със спирачките.

Кубица, разбира се, коментира и бъдещето си във Формула 1, като обясни, че сега се е отворила много работа и извън самите надпревари за него и мениджъра му Даниеле Морели, който също е на трасето и не спира да се движи въпреки жегата.

– Ситуацията е много по-различна от тази в Хонда – каза още Роберт. – Те все пак се оттеглиха, когато бе зима, след края на сезона, нещо бе завършило. А ние сме в средата на състезателната година, има още 7 старта и се надявам да ги направим силно, в края да вложим всичко.