Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица не губи надежди за титлата

Кубица не губи надежди за титлата

56
0

Роберт Кубица казва, че не се е отказал от възможността да спечели титлата тази година, като ще се опита да даде най-доброто от себе си пред „домашна” публика в Унгария.

Пилотът на BMW Заубер не е завършвал в челната четворка от победата си в Гран при на Канада в началото на юни. В момента той е на десет точки от лидера, Люис Хамилтън, но вярва, че все още има добри шансове да се пребори за титлата.

„Нямах особен късмет в последните две състезания, особено в това на Хокенхайм. Движех се четвърти, но колата за сигурност промени всичко. Така някои коли преминаха пред мен, а и бяха с по-добри гуми” – казва полякът.

„Докато има математическа възможност да спечелиш,трябва да даваш максимума от себе си, защото всичко може да се промени мигновено. След първото състезание за годината Хамилтън имаше десет точки, а аз имах нула. Седем надпревари по-късно обаче аз вече водех.”

Кубица се надява да подобри ситуацията си в Унгария, където би трябвало да се радва на силна подкрепа с оглед на факта, че това е най-близката до Полша писта в календара.

„Това е един вид моята домашна Гран при, защото е най-близо” – казва полякът. „Преди съм се радвал на голяма подкрепа тук, така че се надявам на едно добро състезание, на добра атмосфера,както и на хубаво време.”