Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Не се отказвам от титлата

Кубица: Не се отказвам от титлата

43
0

Роберт Кубица остави живи надеждите си за титлата през този сезон, след като завърши на подиума в шесто състезание тази година.

Пилотът на BMW Заубер успя да се реваншира за слабата си квалификация на Монца, като накрая завърши на трето място в самото състезание.

Резултатът позволи на поляка, който настоява, че ще продължи да се бори за титлата, да се доближи на 14 точки от лидера в шампионата Люис Хамилтън при оставащи четири кръга.

„Беше доста добър уикенд с оглед на вчерашната квалификация, която не мина, както очаквах” – казва Кубица. „Бяхме първата кола, която не успя да влезе в третия етап на квалификацията, така че положителното беше, че можехме да си изберем с каква стратегия искаме да започнем.”

„Мисля, че направихме правилния избор. Останах на пистата възможно най-дълго, а времето ни позволи да преминем на Интермедиа.”

„Имах добра скорост и може би имах възможност да се доближа до Хейки, но той бе прекалено пред мен. Стартът беше наистина труден. Изпреварих Ник, без да го виждам – разбрах, че съм пред него, но така и не бях разбрал, че съм минавал покрай него.”

„Третото място бе една заслужена награда за целия отбор.”

Съотборникът му Ник Хайдфелд също се реваншира за слабата квалификация, като стартира от десета позиция, а завърши на пета. Германецът каза, че състезанието му не е завършило според плана.

„Не е зле да завърша на пета позиция, след като съм стартирал от десета. Но състезанието ни според мен не беше идеално” – казва той. „За нещастие, загубих едно място от Роберт още на старта. Но пък бе правилно решение да започнем зад кола за сигурност. Когато потеглихме видимостта все още беше много слаба, затова и спирах рано. Именно тогава Роберт ме изпревари.Този път изборът на гуми пък зависеше изцяло от тима.”

„Днес беше важно да не правим грешки и да остана на пистата. Доволен съм, че имах скоростта да оставя Фелипе Маса и Люис Хамилтън зад себе си. Големи поздравления за Себастиан Фетел и Торо Росо, това бе фантастична победа.”