Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Не трябва да вините само Пади Лоу за ситуацията в Уилямс

Кубица: Не трябва да вините само Пади Лоу за ситуацията в Уилямс

1131
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица, снимка: Майкъл Потс

Техническият директор Пади Лоу не трябва да бъде винен изцяло за случилото се в екипа на Уилямс през последната 1 година. Това заяви пилотът на тима Роберт Кубица.

Екипът на Франк Уилямс е категорично най-слабият в решетката този сезон. Той закъсня с подготовката на новата кола FW42, заради което пропусна първите 2 дни от тестовете в Барселона.

В резултат Лоу излезе в отпуск, което по всяка вероятност ще бъде последвано от неговото напускане. Това обаче няма да е лесен процес, тъй като Лоу стана сериозен акционер в тима и сега делът му трябва да бъде изплатен плюс сериозни неустойки.

„Не мисля, че става въпрос за проблем, който идва само от един човек, каза Кубица. – За жалост обикновено най-високо разположения като позиция плаща цената. Проблемите ни не са само от последния месец.

Ситуацията не беше добра още от предната година. Но този сезон положението е още по-трудно. Тогава смятахме, че ситуацията не може да бъде по-зле. Оказа се, че грешим.“

За да помогне на тима, като консултант в него се завърна Патрик Хед. Според Роберт обаче неговото връщане няма да има голямо влияние.

„Спортът е комплексен, той изисква много отборна работа, каза Кубица. – Никога само една личност не взема грешните или правилните решения. Един човек може да окаже влияние, но не и да направи нещата генерално успешни или не.“