Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица няма да напуска Рено

Кубица няма да напуска Рено

29
0

Робърт Кубица няма да напуска тима на Рено, както се твърдеше в някои медии след смяната на собствеността на френския отбор. След известни разследвания, направени от мениджмънта на бившия пилот на БМВ Заубер стана ясно, че той със сигурност ще кара за Рено през идния сезон.

Вървим в правилната посока. Всъщност нямаше съмнения, но беше много важно да разберем кой точно заема ключовите роли в отбора и разбира се трябваше да си изясним как точно седят нещата с бюджета. Това е изключително важно, защото от това зависят подобренията на колата по време на сезона„, обясни мениджърът на Кубица – Даниел Морели, който също така напълно отхвърли слуховете, че работодателят му се е възползвал от ситуацията и е поискал повече пари.

Твърденията, че сме искали повече пари са тотална лъжа. Не е в наш интерес да вземаме преимущество. Искаме отборът да има повече пари Робърт иска конкурентна кола. Безмислено е пилотът да вземе повече пари и после колата му да бъде слаба и той да губи на пистата. По-добре е да взимаш точки и да печелиш подиуми, за да можеш да заслужиш повече пари„, добави той.