Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица очаква повече информация от Рено

Кубица очаква повече информация от Рено

44
0

Роберт Кубица и мениджърът му очакват повече информация относно намеренията на новия собственик на тима на Рено.

Полякът вече подписа с френския екип, но се говори, че в договора му може да има клауза, която му позволява да напусне, ако се смени собственикът. По този повод мениджърът му Даниеле Морели коментира: „Бихме искали да знаем повече за Джений Капитал и кой какво ще прави в тима – един партньор може да е спящ партньор или контролиращ партньор.

В момента има мощни спекулации, че всъщност споразумението с Джений ще помогне на Рено да не получи тежки санкции покрай това, че продават отбора си, след като са подписали споразумението Конкорд.

От Рено обаче действително не действат особено правилно и коректно, като не предоставят достатъчно информация не само на медиите, ами и на собствения си екип. В момента дори не е сигурно, че Боб Бел ще остане начело на тима. Морели разкрива, че е възможно вследствие на промените и дебютът на болида да закъснее малко.

Морели допълва: „Нуждаем се от малко време – поне няколко дни – за да направим оценка на новата ситуация. Затова и не можем да кажем дали ще напуснем, или ще останем.