Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица още търси посока на развитие за настройките на R30

Кубица още търси посока на развитие за настройките на R30

31
0
Роберт Кубица

Второ и четвърто време даде в свободните тренировки за Гран при на Корея Роберт Кубица. Полският пилот на Рено направи общо 47 тура в първия ден на пистата Йонгам.

– В началото трасето бе много хлъзгаво, както и очаквахме да е нов асфалт, на който никой не беше карал. Еволюцията в това отношение бе голяма и условията се подобряваха с всяко излизане, като до края на втората сесия вече бяха съвсем прилични. Изпробвахме няколко различни неща между двете тренировки, а сега трябва да решим коя е най-добрата посока за нас, както и да се опитаме да извлечем малко повече от колата – заяви Кубица.

Съотборникът му Виталий Петров стана осми следобед, след като бе 11-и сутринта. Руснакът все още учи конфигурацията на трасето, поради което и не му бе леко да работи по търсене на прилепяне и настройки.

– Трасето е чудесно за каране, много е плавно и надпреварата ще е интересна, защото тук гумите се късат сериозно. Предстои ни доста работа, но темпото ни не е прекалено лошо. Просто трябва да продължим в същата насока и утре – обясни Виталий.