Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Постоянството ще бъде ключов фактор

Кубица: Постоянството ще бъде ключов фактор

37
0

Роберт Кубица вярва, че постоянството през следващия сезон отново ще бъде ключов фактор в борбата за титлата.

Пилотът на BMW Заубер извлече максимално предимство от постоянните резултати през 2008 година, като до предпоследния кръг бе в борбата за титлата, въпреки че колата му бе по-бавна от тези на конкурентите му.

Полякът спечели първата си победа тази година и счита, че отборът ще трябва да запази постоянството си през целия следващ сезон, ако иска действително да преследва титлата.

„Работата ми е да карам на върха на моите възможности и да избягвам грешките” – каза Кубица за официалния сайт на Формула 1. „Останалото не зависи от мен. Разбира се, нуждая се от силна кола и добра стратегия, за да печеля състезанията – това просто означава, че се нуждая от добър екип зад себе си.”

„В началото на сезона имахме отлична надеждност и добро темпо, което ми помогна да поведа в класирането след седем състезания.”

„През 2009 година ще трябва да повторим този период, но през целия сезон. Няма да е лесно, тъй като ще се изправим пред много нови фактори, а в моя случай и пред проблеми покрай KERS, тъй като системата може да причини затруднения на по-тежките състезатели като мен”

Кубица обаче е категоричен, че е доволен от сезона, въпреки че накрая темпото на тима бе малко по-слабо.