Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица пред Розберг в последната свободна тренировка

Кубица пред Розберг в последната свободна тренировка

32
0

За пореден път третата свободна тренировка бе използвана по различен начин от отборите и това стана причина класирането в края й да бъде доста интересно. Роберт Кубица от екипа на BMW постигна най-добро време в последната сесия преди квалификацията, след него се наредиха Нико Розберг (Уилямс) и Себастиен Бурде (Торо Росо).
След като във вчерашния ден температурата на въздуха бе около 30 градуса, а тази на асфалта 42, в съботната сутрин времето бе малко по-хладно – 25 градуса температура на въздуха и 30 на асфалта.
Изненадите продължиха и по-надолу в класирането. На четвърто място се нареди съотборника на Розберг, Казуки Накаджима. Едва на пето място пък се класира един от пилотите в челото, Фелипе Маса от екипа на Ферари. Зад него шести остана Себастиян Фетел от Торо Росо, а седми пък се класира Люис Хамилтън от Макларън. Осма позиция зае колегата на Кубица Ник Хайдфелд, десетката се допълни от Дейвид Култард (Ред Бул) и Нелсиньо Пикет от Рено.
Ковалайнен (Макларън) и Райконен (Ферари) пък останаха едва на 14-а и 15-а позиция. Така загадките преди квалификацията стартираща в 15:00 днес остават.