Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица прекратил контактите си с Лотус преди месеци

Кубица прекратил контактите си с Лотус преди месеци

31
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица прекратил всякакви контакти с екипа на Лотус преди месеци, разкри шефът на тима от Енстън Ерик Булие.

Полският пилот катастрофира тежко по време на рали в Италия през февруари 2011 г. и досега все още се възстановява. През това време отношенията между състезателя и екипа са се влошили и се е стигнало дотам двете страни да не си говорят.

– Той прекрати контактите си с нас преди месеци. Не мога да правя каквито и да са предположения, тъй като вече не съм във връзка с него – е цитиран Булие в британската преса.

След доста объркани изявления пред медиите от няколко страни, към края на ноември миналата година бе обявено, че Кубица ще пропусне началото на сезон 2012 г. във Формула 1. Пилотът обясни, че не е сигурен дали е готов и е уведомил отбора, за да могат в Енстън да продължат подготовката си. След това мениджърът му Даниеле Морели бе категоричен, че екипът е променил изявлението на Кубица и всъщност полякът не бил убеден единствено дали ще може да кара в предсезонните тестове. Броени дни по-късно бе съобщено, че Кими Райконен се връща във Формула 1 с Лотус и това сложи край на колебанията.

Роберт претърпя още един удар през януари тази година, след като контузи отново десния си крак при падане след подхлъзване. Това наложи поредна операция.

Наскоро пък стана известно, че Кубица е правил тестове с Форд Фиеста RS WRC заедно с тима на Форд и пилотите Петер Солберг и Яри-Мати Латвала на писта във Франция.