Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица призна, че е слабо подготвен за началото на сезона

Кубица призна, че е слабо подготвен за началото на сезона

1758
0
Роберт Кубица
Роберт Кубица, снимка: Уилямс

Пилотът на Уилямс Роберт Кубица призна, че той е едва 20% готов за новия сезон във Формула 1. По думите му в Гроув имат да свършат още много работа. Тимът на Франк Уилямс пропусна изцяло първите 2 дни от тестовете в Барселона, след като колата не беше сглобена на време.

След това в оставащите дни пилотите на тима Кубица и Джордж Ръсел редовно записваха най-слабите времена. Британецът призна, че колата FW42 е най-бавната от всички. Уилямс беше и последен и по изминати километри. Кубица и Ръсел навъртяха едва 567 тура срещу 1190 на Мерцедес.

„Това е положението. Не мога да го променя, заяви полякът. – Трябва да се уверя, че правим всичко възможно по отношение на колата, поне от моя страна. Да се върна отново след 8 години отсъствие, най-вероятно това значи, че знам едва 20% от нещата преди Австралия.

Останалото ми е непознато. Не успях да изпробвам много неща. Не съм правил дълга серия от обиколки, която да надвишава 15 обиколки. Има много въпросителни. Такава обаче е действителността, няма как да я променим.”