Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица призовава тима си да останат реалисти

Кубица призовава тима си да останат реалисти

55
0

Роберт Кубица направи страхотно начало на сезон 2010 г. във Формула 1 с новия си тим Рено. Полякът дори съжаляваше, че е изпуснал подиум в Шанхай, но очаква още добри представяния по време на европейските стартове, започващи този уикенд с Гран при на Испания.

– Роберт, каква е преценката ти за началото на сезона след четири състезания?

– Според мен нещата през първите четири надпревари бяха позитивни. Ако ми бяхте казали преди началото на сезона или дори в Бахрейн, че ще имам 40 точки и три пъти ще финиширам в топ 5, щях да съм повече от щастлив. В същото време обаче има и известно разочарование, особено по отношение на Шанхай, тъй като колата за сигурност по средата на дистанцията определено ми струва подиум. Но това е част от състезанията. Късметът понякога ти се усмихва, друг път е срещу теб.

– Темпото на развитие на колата ти позволи да гониш Мерцедес-ите. Вероятно прогресът е мотивиращ фактор…

– Целият отбор работи упорито и е чудесно, че извличаме максимума от възможностите си в състезанията. Важно е обаче да останем и реалисти, защото са ни необходими няколко сериозни крачки, за да стигнем челото на грида и да се борим постоянно с Ред Бул и Макларън при нормални условия [на пистите]. Следващият старт е в Барселона и ще е сериозен тест за нас, тъй като връщането в Европа обикновено е повратна точка в сезона и повече отбори планират сериозни подобрения по автомобилите си.

– Мислиш ли, че редът ще се промени в Барселона? Може ли съперници да прескочат Рено?

– Това е нещо, което винаги може да се очаква в Барселона. Множество тимове имат големи очаквания за новите си пакети. Ние не планираме някакви огромни промени, а продължаваме с постепенното подобрение на болида – точно както правихме и по време на първите четири надпревари. Ще изчакаме и ще видим къде се намираме спрямо останалите. Може би редът ще е значително по-различен спрямо миналата година.

– Какви са твоите очаквания за уикенда?

– Пистата е добре позната на всички пилоти и отбори, така че очаквам крайно трудна битка. Екипите са безкрайно добре подготвени и обикновено се доближават в голяма степен до максимума на потенциала си. Затова е важно ние да сме на ниво по отношение на представянето и да се борим за точки в надпреварата.