Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица пропуска началото на сезон 2012 г.

Кубица пропуска началото на сезон 2012 г.

28
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица най-накрая даде нужната на Рено информация относно възстановяването си и стана ясно, че със сигурност пропуска началото на шампионата във Формула 1 през 2012 г. Полякът провежда интензивна тренировъчна програма, но било твърде рано да дава гаранции, че ще може да се състезава в Гран при. Той се движи свободно, движи цялата си дясна ръка, но чувства, че има нужда от още време, за да се възстанови напълно и да достигне необходимото ниво на физическа подготовка.

В отбора чакаха Роберт да им каже какво се случва с него, за да могат да процедират по-нататък по въпроса кой ще кара в екипа догодина. От тима бяха категорични, че Кубица остава част от екипа и вече водят разговори за подновяване на договора му през 2012 г.

Въпреки че работих много, много упорито през последните няколко седмици, стигнах до заключението, че не съм сигурен дали ще съм готов за сезон 2012 г. – заяви Кубица. – Обадих се на отбора и ги информирах за ситуацията. Решение бе трудно, но е възможно най-разумното. Знам, че и Рено трябва да се подготвят за догодина, така че нямаше да е правилно да отлагам още нещата. Възстановяването ми е много обнадеждаващо и лекарите продължават да се впечатляват. Просто ми е нужно повече време, тъй като искам да съм готов на 100% да се състезавам. Съжалявам, че нямам други новини и че нищо не се е появявало в пресата от известно време, но благодаря на приятелите си в медиите за разбирането – това бе най-добрият начин да се справя с най-трудния период в живота си – каза още полякът.

Шефът на екипа Ерик Булие заяви, че всички в отбора са разочаровани, но че решението е зряло и обмислено.

Като отбор и семейство оставаме на 100% зад него и ще помагаме колкото можем. Вече има подготвена програма от тестове на симулатор и на писта, която го чака. Междувременно водим дискусии с няколко пилоти, за да решим възможно най-скоро с кого ще се състезаваме догодина – допълни Булие.