Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: R30 цял ден вървя малко странно

Кубица: R30 цял ден вървя малко странно

39
0

Осмо време записа Роберт Кубица в по-сухата от двете свободни тренировки за Гран при на Германия днес. Полският пилот на Рено направи общо 57 тура, а след това призна, че петъкът не е бил никак лек за него.

– При толкова променливи условия се наложи да използваме и четирите типа налични гуми в различни моменти от изпитанията. При подобно нещо е трудно да тестваш каквото и да било като хората, така че се концентрирахме основно върху поведението точно на гумите. И всъщност супер софт се представиха доста добри, вероятно подпомогнати от ниските температури. Преценката по отношение на сместа хард бе по-трудна, тъй като пистата все още бе мокра на места, когато направих серията си с тях. що се отнася до баланса, то колата вървеше малко странно през целия ден. Трябва да разследваме на какво се дължи това и се надяваме да я стабилизираме за утре – обясни програмата си за необичайния петък Кубица.

Малко по-назад – 12-и – се нареди пък съотборникът му Виталий Петров, за когото въобще не бе лесно да постигне каквито и да са прилични настройки на болида си в толкова обърканото време на Хокенхайм.

– Затова и само карах, и карах, но все пак направихме някои хубави промени, като в крайна сметка мисля, че разполагаме с прилични реглажи за утре – коментира руснакът. – Иначе нямахме проблеми през деня и съм убеден, че най-бързата ми обиколка можеше да е още по-добра.

И двата автомобила са били с нестабилна предна част на мокрия Хокенхайм, допълни обясненията главният състезателен инженер Алан Перман. В Рено не са успели да преценят напълно какъв е ефектът от новия асфалт, какъвто има на няколко места по пистата и отчетоха липса на сериозни проблеми с гумите супер софт, каквито имаха със същата смес в Канада.