Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица разчита на екстремни фактори

Кубица разчита на екстремни фактори

48
0

Роберт Кубица разчита на непредсказуеми фактори, които да му помогнат в битката за титлата. Полякът е наясно, че BMW Заубер не са достатъчно бързи в момента.

Пилотът е на 12 точки зад лидера – Люис Хамилтън – като остават само две състезания до края на сезона. И въпреки че Кубица е виждан като аутсайдер поради липсата на достатъчно бърз болид, той не изключва някой изненадващ резултат.

Освен това той подчертава, че има много по-малко да губи, отколкото своите конуренти.

„Остават две състезания, изоставам с 12 точки. Но мисля, че моите конкуренти пред мен имат много повече да губят, отколкото аз да печеля” – каза Кубица в Китай.

„Разбира се, ще бъде добре да имаме най-бързата кола, да можем да се борим за пол позишъни и да печелим състезания. На този етап бих казал, че имаме някакъв шанс, тъй като в нормални условия бих могъл да се боря. Но не е тайна за никого, че напоследък изоставаме по отношение на темпото си.”

„Да не говорим, че Рено и Тойота бяха по-бързи от нас на Фуджи, което допълнително ни затруднява в борбата ни с Ферари и Макларън.”

„Но последните няколко състезания показаха, че всичко е възможно – поради време, кола за сигурност, инциденти в първия завой. Формула 1 е непредсказуема, затова трябва да дадем най-доброто от себе си.”

Кубица подчертава, че основната причина BMW Заубер да са още в борбата за титлата е страхотната им надеждност.