Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Рено е близо до темпото на Ферари

Кубица: Рено е близо до темпото на Ферари

68
0

Роберт Кубица е категоричен, че новият болид на Рено далеч не представлява просто пребоядисана версия на бавния си предшественик.

Полякът започна официално кампанията си за френския тим, който е доста отслабен след неконкурентния сезон 2009, след скандала с умишления инцидент на Пикет, след загубата на спонсорите и след смяната на собственика си.

След като показаха красивия си черно-жълт R30, французите получиха упреци, че болидът напомня прекалено много на миналогодишната кола. В същото време обаче най-добрата обиколка на Кубица бе по-слаба само със секунда от тази на Ферари.

Само изглежда като стария болид, но всъщност е нов“ – коментира Кубица пред „Ауто Мотор унд Шпорт“. „Вероятно това се дължи на факта, че имаме по-къса кола от конкурентите си. С пълен резервоар ние имаме доста добро темпо и определено не мисля, че сме особено по-слаби от Ферари.

Кубица обаче признава, че новият Макларън е този, който го е впечатлил най-много по време на теста: „Определено Макларън. В задната си част те имат някои много интересни аеродинамични решения.“