Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица с най-добро време в сутрешната сесия на Каталуня

Кубица с най-добро време в сутрешната сесия на Каталуня

2900
0
Роберт Кубица, снимка: Иван Тенчев

Роберт Кубица с Алфа Ромео изненадващо постигна най-добро време в сутрешната сесия на 4-ия ден от тестовете на отборите от Формула 1 на Каталуня. Това обаче в огромна степен се дължеше на гумите. Полякът постави най-мекия тип С5 и постигна 1:16.942 мин. 40 минути преди края.

Втори се нареди Пиер Гасли с Алфа Таури, който с С4 записа 1:17.540 мин. Най-впечатляващи обаче бяха постиженията на Алекс Албон с Ред Бул и Люис Хамилтън с Мерцедес. Двамата заеха 3-ото и 4-ото място с много по-бавните гуми С2. Британецът направи най-много обиколки от всички – 89.

Тайландецът бе само с 12 хилядни по-бърз от световния шампион. Албон обаче прекара по-голямата част от първите 2 часа от сесията в гаража заради проблем с окачването. Челната петица допълни Ланс Строл с Рейсинг Пойнт.

Едва шести остана Себастиан Фетел с Ферари и то с по-бързите гуми С3. Той караше с нов нос и предно крило на болида SF1000. Именно германецът предизвика първото спиране на сесията 2 часа след нейното начало. Той се завъртя на 8-и завой и мина през зоната за сигурност. Фетел обаче успя да се опази от удар в стената.

Вторият червен флаг за деня бе предизвикан от Николас Латифи. Пилотът на Уилямс спря на завой 9 с проблем в двигателя. Канадецът завърши сесията 9-и с гуми С4, като зад него остана само Ромен Грожан с Хаас.