Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица със сигурност си връща мястото в Рено, ако се възстанови

Кубица със сигурност си връща мястото в Рено, ако се възстанови

50
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица със сигурност ще заеме мястото си в Рено, ако се възстанови напълно в някакъв момент от настоящия сезон.

Полският пилот претърпя страховита катастрофа през зимата по време на рали Ронде ди Андора в Италия и кокпитът му бе зает от Ник Хайдфелд. В Рено предпочетоха немския състезател заради сериозния му опит, но договорката им с Кубица е, че мястото му се пази.

Лично шефът на отбора Ерик Булие заяви, че Хайдфелд е запознат изцяло с всичко в тима.

Ситуацията е кристално ясна. Имаме споразумение с Роберт и Ник знае, че ако той се възстанови и е в състояния да кара, се връща. Точка по въпроса. Няма друга възможност. А аз лично би трябвало да съм съвсем наясно, след като съм човекът, подписал договорите! – заяви французинът пред полското издание Спорт.

Булие поддържа постоянна връзка с Кубица и обясни, че възстановяването на пилота върви много бързо.

Роберт трябваше да почива известно време след последната операция, но сега се труди здраво. Не съм го виждал скоро, но говорихме. Непрекъснато се чувам с мениджъра му Даниеле Морели и с доктор Чекарели, който казва, че ситуацията е дори по-добра от очакваната – допълни шефът на Рено.

Самият Морели сподели преди известно време, че има вероятност Кубица да се върне за Гран при на Бразилия. Появиха се обаче новини за търкания между мениджмънта на пилота и този на отбора, но те не се потвърдиха.

Мога да ви кажа едно: скоро комуникацията между Роберт и медиите ще започне отново. След състезанието във Великобритания вероятно ще организираме нещо – сподели Булие.