Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица се чувствал като пътник в колата на Уилямс

Кубица се чувствал като пътник в колата на Уилямс

2128
0
Джордж Ръсел
Ръсел и Кубица, снимка: Уилямс

Роберт Кубица заяви, че се чувства като пътник в болида на Уилямс от началото на сезона. И това няма да се промени, ако колата FW42 не бъде подобрена значително.

През тази година до момента екипът на Франк Уилямс категорично е най-слабият в решетката. И съответно Кубица и съотборникът му Джордж Ръсел нямат никакъв шанс да се борят за спечелването на точки.

„Мисля, че се справям добре по отношение на това, което зависи от мен, каза Кубица. – Не съм карал от 8 години и мисля, че взех добри решения. Някои неща бяха позитивни, но като цяло е изключително трудно. В Австралия останах без елементи от колата си след преминаване през бордюр.

В Бахрейн до квалификацията не минавах през тях. И когато го направих, друга част от колата излетя. В състезанието трябваше да ги избягвам. И заради това бях много бавен в някои завои. Въпреки това гумите се пързаляха и прегряваха.“

Според Кубица докато нещата не се оправят, той не може да мисли за времена на обиколка и за постижения. А просто трябва да е сигурен, че ще вземе завоите и няма да се завърти.

„При сегашното положение просто не мога да карам колата, обясни полякът. – Като пътник съм в нея. Каквито и настройки да опитваме, положението е едно и също.“