Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица се надява представянето на тима му в Монако да не се...

Кубица се надява представянето на тима му в Монако да не се повтори повече

43
0

Екипът на БМВ Заубер преживя тежък уикенд в Монако, след като проблеми в квалификацията закараха Ник Хайдфелд и Робърт Кубица накрая на стартовата решетка на пистата с най-малко възможности за изпреварване. В крайна сметка и двамата не записаха точки, след като Хайдфелд финишира 11-ти, а Кубица отпадна заради проблеми със спирачките.

Сега е ред на турската Гран при, която предстои само след няколко дена. За нея инженерите на тима са подготвили редица подобрения, като също така там за първи път двамата пилоти ще могат да се възползват от двойния дифузьор на F1.09.

Кубица вярва, че състезанието в Монако е единичен случай, причинен от уникалната конфигурация на трасето.

„Трасето в Истанбул е тотално различно от това в Монако. Това е една модерна писта с няколко високоскоростни завои. Най-известният високоскоростен завой там е левият завой номер 8. Естествено се надяваме, че ще успеем да се представим по-добре в Истанбул, отколкото в Монако“, каза той.

„Надявам се, че слабото ни представяне в Монако ще остане единичен случай, тъй като това бе една писта, която никак не подхожда на колите ни“, добави Кубица.