Начало Рали Кубица се почувства удобно в рали на чакъл в Сардиния

Кубица се почувства удобно в рали на чакъл в Сардиния

35
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица остана доволен от представянето си в рали Сардиния и заяви, че се е чувствал удобно в автомобила си по време на състезание на чакъл.

Полският пилот извлече положителни изводи от шестия WRC кръг, въпреки че отново му се наложи да се връща в надпреварата по условията на Рали 2. Причината бе счупено колело при удар в камък, който екипажът просто не видя. Кубица успя да навакса голяма част от изоставането си и финишира осми, демонстрирайки потенциал и прогрес.

За съжаление допуснахме една малка грешка. Но тя не се случи заради прекалено бързо каране. Просто ударихме камък, който не се виждаше и това счупи колелото. Иначе щяхме да завършим далеч по-напред. Най-важното нещо, разбира се, бе начинът, по който изкарах състезанието. Усещането зад волана бе много добро. Това е наистина важно, тъй като по принцип не се чувствам особено комфортно на чакъл. Тази тенденция е обещаваща и се надявам в следващите надпревари да направим още по-голям прогрес. Рали Полша ще е още едно ново състезание за нас, но то ще е едно определено специално изживяване. Не само за мен, но и за полския автомобилен спорт и феновете у дома, а те са много! – коментира Роберт.