Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица щастлив от второто си място

Кубица щастлив от второто си място

47
0

Роберт Кубица изрази по време на пресконференцията изключително задоволство от постигнатия от него и екипа на BMW “фантастичен” резултат.
Полякът излезе на трета позиция след старта и след отпадането на Маса в крайна сметка финишира втори. По този начин той повтори постижението на Хайдфелд от старта на сезона в Австралия. Това бе и втория подиум на Кубица в кариерата му въобще след Гран при на Италия през 2006 г. , когато той финишира трети
“Смятам че това е фантастичен резултат за мен и за отбора”, заяви полякът, който не завърши в първия старт след като бе ударен от Казуки Накаджима. “За втори пореден път сме на второ място. Изключително съм щастлив след нещастното начало на сезона, че най-накрая отново съм на подиума след Монца 2006.”
“Не направих добър старт и гумите ми превъртяха, не можах да ускоря добре и се получи трудна ситуация в първия завой, защото Ник и Трули бяха до мен. Почти изпуснах колата при спирането в края на старт финалната права, но те двамата изглежда се докоснаха и аз все пак успях да ги изпреваря. Опитах се да поддържам стабилно темпо. Знаехме, че нямаме шанс срещу Ферари-тата, но продължихме да натискаме. След второто спиране в бокса видях, че Хейки е на 17 секунди зад мен и решихме да намалим оборотите и да пазим двигателя за следващото състезание. Освен това през целия уикенд не бях много добре, бях болен и ми бе малко трудно в края да запазя пълна концентрация и затова в последните обиколки просто се возех.”
Въпреки чудесният старт на сезона Кубица смята, че екипа на BMW трябва да наваксва доста по отношение на скоростта. Все пак полякът изрази огромно задоволство от представянето на колата.
“Смятам че трябва да сме много доволни от постигнатото и от нивото, на което се намираме. Малко преди началото на сезона нещата не изглеждаха така добре и за нас бе трудно да преценим, къде точно се намираме.
Липсва ни малко максимална скорост. Това прави състезанията за нас трудни, защото се налага да натискаме яко в завоите. На правите обаче губим, което в дългите състезания е проблем заради износването на гумите.”
Съотборникът му Ник Хайдфелд остана на шеста позиция след като загуби доста места на старта след контакта с Трули.