Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица ще брани третото си място в Бразилия

Кубица ще брани третото си място в Бразилия

37
0

Пети и шести завършиха в Гран при на Китай пилотите на BMW Заубер, като Роберт Кубица взе три точки за 6-а позиция и отпадна от борбата за титлата, след като имаше математически шанс да се намеси преди надпреварата на пистата в Шанхай.

След наистина трудната квалификация съм доволен от резултата. Спечелих едно място на старта, а след това още две, когато Ярно Трули и Себастиен Бурде се удариха в първия завой. През първите две серии в състезанието балансът на колата ми все още не бе добър, промени се чак накрая, когато сложих по-меките гуми – разказа полякът.
Кубица е трети в генералното класиране при пилотите и целта му в последната надпревара за годината ще е да запази тази позиция. Кими Райконен (Ферари) се намира след него в подреждането, като финландецът е на 6 точки. Веднага след това е Ник Хайдфелд, който бе сравнително доволен от състезанието си.

Във втория завой след старта изпреварих Себастиан Фетел от външната страна. Той леко удари задната част на колата ми, но вече ми каза, че не е било нарочно, а и така или иначе нищо лошо не стана – обясни немският пилот. – По-късно по време на състезанието свалих оборотите, за да пазя двигателя за Бразилия. Като цяло не трябва да сме твърде разочаровани – отборът изкара невероятен трети сезон, а Роберт в частност имаше страхотна състезателна година.

BMW като отбор пък изостава с 10 пункта от Макларън в класирането на конструкторите и реално няма шанс да измести Сребърните от второто място.