Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица ще иска задължително разрешение за каране в ралита при следващия си...

Кубица ще иска задължително разрешение за каране в ралита при следващия си Ф1 договор

40
0
Робърт Кубица

Разрешението за участие в ралита ще бъде решаващо за следващия договор на Робърт Кубица във Формула 1, тъй като той не се е отказал от идеята един ден да премине изцяло към рали-спорта, според неговия мениджър.

Докато беше в тима на БМВ Заубер, полякът нямаше възможност да се състезава в ралита, но сега, вече в Рено, той взе участие в няколко подобни надпревари тази година, като в момента се подготвя и за следващото си рали, което ще се проведе във Франция този уикенд.

„Робърт е само на 25 и има поне още 7-8 години, през които може да се състезава на топ-ниво във Ф1. Това, което е сигурно обаче е, че ако премине към ралитата изцяло един ден, той иска да го направи както трябва.

Сега за него бе по-лесно да започне с по-малък автомобил. Кими Райконен си е Кими Райконен.

С БМВ обаче на Робърт не му бе възможно да се състезава в ралита. Уилямс биха го позволили, но Макларън, Ред Бул, Ферари или Мерцедес – едва ли“, обясни мениджърът на Кубица – Даниеле Морели.

Самият пилот пък заяви:

„Надявам се да съм около Ф1 още няколко години. Но когато това спре, искам да задоволя страстта си към ралитата – само за удоволствие, в същия дух, в който го правя и сега.“