Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица ще подкрепя Заубер и след оттеглянето на BMW

Кубица ще подкрепя Заубер и след оттеглянето на BMW

60
0

Мениджърът на Роберт Кубица каза, че полякът ще продължи да поддържа тима на BMW Заубер въпреки скорошните новини за оттеглянето на автомобилния гигант BMW. Междувременно основателят на тима, Петер Заубер, все още притежава 20 % от базирания в Хинвил отбор.

Мениджърът на Кубица, Даниеле Морели, коментира: „Ще подкрепим Заубер при спасяването на тима.“ Междувременно обаче Морели добавя, че Кубица, който официално има договор и за следващата година, сега официално е на пазара.

Говори се, че дългогодишният спонсор на тима – Петронас (нефтена компания от Малайзия) – може да иска да закупи изцяло тима.

От Петронас казват в официално съобщение: „Участието на Петронас във Формула 1 с тима на BMW Заубер се изразява в стратегическо партньорство, с което се допълват поставените брандинг и бизнес маркетинг цели на компанията…“

Междувременно тест пилотът на тима, Кристиан Клийн, е бил запитан дали си представя 65-годишният Петер Заубер да придобие контрола над тима. Австриецът е отговорил: „Не мога да съдя, но вече сме доказали, че сме един здрав отбор с добра инфраструктура. Според мен нещата ще се наредят, както стана при Хонда и Браун.“