Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица сигурен, че ще е на грида през 2012 г.

Кубица сигурен, че ще е на грида през 2012 г.

29
0
Роберт Кубица,снимка: Рено

Рено изпълниха обещанието си да възстановят комуникацията с Роберт Кубица – той отговори на някои от стотиците въпроси на фенове, изпратени до тима. Само за пет дни в екипа са получили над 1300 съобщения за възстановяващия се от тежка катастрофа през зимата полски пилот.

Роберт ще направи и втора сесия отговори утре.

Преди всичко искам да кажа здравейте на всички! Щях да съм щастлив да отговоря на всичките ви въпроси, но те просто са прекалено много! Прочетох абсолютно всеки един от тях и направих нещо като обобщение – бе обръщението на състезателя.

Ето и въпросите със съответните отговори:

– Как се чувстваш физически и умствено?

– Умствено няма никакви проблеми. Физически все още съм малко слаб, но цялостното ми състояние е доста добро. Теглото ми се върна в нормалните си граници, а от няколко седмици мога да ходя без помощ. И се чувствам доста добре.

– Какви са емоциите ти към катастрофата и какво изпитваш по време на възстановяването си? Смяташ ли, че инцидента е променил нещо в съзнанието ти на автомобилен състезател?

– Не мисля – не помня въобще катастрофата, наясно съм само с последиците от нея. Така че за мен все едно никога не се е случвала.

– Мислиш ли, че може да те направи още по-добър пилот?

– Да се надяваме! Но всъщност не виждам как ще стане, тъй като ще се върна точно такъв, какъвто бях.

– С кой отбор ще се върнеш догодина?

– Аз съм пилот на Лотус Рено Гран при. Липсва ми, разбира се, че не мога да карам този сезон, но чувствам, че не съм приключил работата си в Енстън.

– Кога ще дадеш телевизионно интервю?

– Все още не знам – възможно най-скоро, когато имам време за работа с медиите. Сега трябва да се концентрирам върху рехабилитацията си и тренировъчната програма.

– Какво мислиш за промяната на V6 двигатели за 2014 г.?

– Ще мога да ви кажа, след като ги тествам – особено като се има предвид, че ще са турбо и според мен ще са с различно поведение от настоящите.

– Мислиш ли, че DRS бе добра идея?

– Да, има повече действие на пистата, а правилото за системата създава по-предизвикателни ситуации.

– Как върви рехабилитацията ти?

– Както вече споменах, съм доволен от прогреса. Подобрението е налице и е в съответствие с очакванията. За щастие няма усложнения, които можеха да повлияят на необходимия период за възстановяване. Все още е твърде рано да имаме ясна картина за това кога ще мога да се върна, но най-важен е крайният изход, а не бързането.

– С какво се занимаваш, когато нямаш възможност да си в симулатора? Как запазваш пилотските си инстинкти?

– Никога не забравяш как се кара колело. Нямам нужда от нищо специално в това отношение, харесва ми да играя видеоигри – както винаги.

– Ще си готов ли да се върнеш на грида догодина и да се бориш за шампионата?

– Да на първия въпрос. За втория – ще трябва да почакаме до първия тест през 2012 г.!

– Какво мислиш за представянето на отбора си тази година?

– Доста е добро, макар че напоследък има лек отстъп, особено в квалификациите. Знам, че има някои сериозни новости за предстоящите състезания, които би трябвало да помогнат за възстановяването на позициите от началото на сезона. Освен това историята с дифузьорите на Силвърстоун определено повлия на конкурентоспособността ни, но това ще се оправи за Германия след седмица.

– Какво ще е първото нещо, което ще направиш, когато се върнеш?

– Ще съм с инженерите си известно време, а след това започвам да работя.