Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кракът на Кубица е счупен

Кракът на Кубица е счупен

54
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица изглежда продължава да бъде преследван от малшанс. След като преди една година полякът преживя тежка катастрофа при участието си в рали надпревара, при която едва не загуби ръката си и от която се възстановява почти година, сега той трябваше да поеме нов сериозен удар. При разходка в Пиетрасанта близко до своето жилище в Италия, полякът се хлъзнал на лед и счупил отново счупения си при инцидента преди година десен крак.

Според информация на Mediaset, Кубица е бил откаран в болница, където рентгеновата снимка е показала счупване. На поляка обаче е било позволено да се прибере в къщата си без престой в болницата. Първоначално той е поискал да бъде прегледан в клиниката в Пиетра Лигура, където той бе лекуван след катастрофата си на 6 февруари 2011 г., но в последствие е променил решението си.

Така желанието на Кубица да се завърне отново на пистата изглежда за пореден път удрят на камък. Полякът имаше намерение да седне зад волана на Рено още за началото на предсезонните тестове, но още в началото на декември миналата година стана ясно, че това няма как да се случи, защото възстановяването му се забави значително. Освен това Кубица така и не се появи официално и не даде официални изявления, което даде храна за спекулации относно неговото здравословно състояние. Сегашното нараняване ще удължи процеса на възстановяване с поне още три седмици.