Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Темпото ни беше добро, което ме изненада

Кубица: Темпото ни беше добро, което ме изненада

51
0

На осма позиция пресече финала на Гран при на Испания Робер Кубица, но не остана особено доволен от представянето си.

– Първата ми обиколка не беше никак добра и това повлия върху останалата част от състезанието ми. Борех се [Фелипе] Маса в първи завой, когато колата се отплесна настрани, след като натиснах газта. После в трети завой подпрях [Камуи] Кобаяши, при което повредих предното крило и загубих позиции. Имах проблем със стабилността на предната част заради всичко това, но разликите бяха толкова малки, че нямаше как да сменя носа по време на питстопа си без да загубя още места – разясни полякът. – Накрая почувствах, че пак съм бърз и можех да атакувам [Адриан] Сутил, но всички знаят колко трудно е да се изпреварва тук, така че нямах шанс. Но като цяло темпото бе на ниво през целия уикенд, а това бе чудесна изненада.

Малко по-назад и точно извън зоната на точките завърши надпреварата Виталий Петров – руснакът стана 11-и. Той тръгна от дъното на грида заради наказанието си за сменена скоростна кутия. Заради това реши да се пази, подходи необичайно внимателно към старта и този път не изпревари съперници.

– Знаех, че трябва да избегна неприятностите и да опазя колата от повреди. Останалата част от състезанието протече нормално: тимът свърши прекрасна работа, балансът бе постоянен, имах малка хубава битка с Кобаяши – каза Виталий.