Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Това са най-трудно спечелените ми 6 точки

Кубица: Това са най-трудно спечелените ми 6 точки

51
0

Седмо място взе Роберт Кубица след нелека борба в днешната Гран при на Канада. В края на надпреварата полякът направи и най-бързата обиколка в състезанието.

– Шестте точки от този следобед са най-трудно спечелените досега през годината. Избрахме в квалификацията да карам с твърдите гуми и се надявах това да е предимство в първата част на надпреварата, но за нещастие тази стратегия не проработи. Задните се разпадаха в първата серия, след това се съсипаха и във втората – обясни звездата на Рено.

Роберт води поредица битки на трасето, сред които отбеляза сблъсъка си с Михаел Шумахер (Мерцедес) и особено подробно описа борбата с Адриан Сутил (Форс Индия).

– В края на надпреварата направих кратка серия с меките гуми и се опитвах да настигна [Нико] Розберг, но състезанието просто приключи. Беше тежко, но можем да сме оптимисти за Валенсия: трасето там пасва на колата ни, а и ще имаме още развитие по нея – допълни полякът.

На цели 10 места зад него бе класиран съотборникът му Валерий Петров. Руският дебютант направи две редовни спирания в бокса по време на състезателната дистанция (като при първото смени и носа), но получи и две санкции преминаване през питлейна.

– Надпреварата едва не свърши за мен, след като се завъртях на старта. Опитвах се да изпреварвам отдясно, но ме избутаха в тревата и изпуснах колата. Извадих късмет, че имаше повреди само по предното крило. Наказанията ме изхвърлиха още по-назад, но поне завърших и научих много за трасето, което ще ми помогне догодина – оптимистично заключи Виталий.