Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица умерен оптимист за състезанието

Кубица умерен оптимист за състезанието

64
0

След чудесното представяне в Монако, където Кубица успя да се качи дори на подиума, в Истанбул полякът и неговият тим Рено се върнаха към реалността. Седмото място постигнато от Кубица и деветото на Виталий Петров бяха определени като напълно закономерни. Както и в Барселона, така и Истанбул изглежда не пасва особено добре на Рено R30.

“Винаги може да се иска още, но реално сме там където очаквахме”, обясни Кубица пред представители на медиите. “Нямах никак добро усещане за поведението на колата с меките гуми, но последната ми обиколка бе доста добра и успях да се класирам седми. Все пак има много резерв особено в някои завои, където губя доста време.

Тук пристигнахме единствено с ново предно крило, което не е голяма крачка напред. Данните показват, че тази крачка все пак е успешна, такова е и моето чувство. Може би печалбата ни е около 0,1 сек на обиколка.

С меките гуми при тези високи температури може би ще има проблеми в състезанието, не ги чувствах добре в квалификацията и може би с твърдите щях да постигна по-добър резултат.

Очаквам напрегнато състезание. То ще зависи много от износването на гумите. Предна дясна е особено натоварена. Скоростта и постоянството със сигурност ще са ключа към по-добро класиране, но трябва да се отдели специално внимание на гумите.

По принцип, всичко е възможно и няма да се изненадам много, ако постигнем място на подиума. Все пак, ако трябва да сме реалисти, това ще е доста трудно.

Очакваме голямо обновление в колата за състезанието в Канада. Но е възможно и да не успеем за Монреал. Мисля, че там ще сме много силни, въпреки че пистата е много различна от тази в Монако, където показахме добра скорост. С обновения пакет със сигурно ще сме много конкурентно способни. Без него ще е трудно.Съмнявам се, че ще постигнем добри резултати без новите части.

Липсата на система за оптимално обтичане на задното крило в Канада определено ще бъде пасив за нас. На дългите прави там системата ще помага много. Но с новия пакет може да се справим и без нея. Вижте Ред Бул, дори и без тази система, те пак са най-бързите коли в решетката.”