Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица уверен в готовността на Рено за Бахрейн

Кубица уверен в готовността на Рено за Бахрейн

48
0

Роберт Кубица е убеден, че заедно с новия си отбор Рено ще е готов за първата надпревара за 2010 г. в Бахрейн в средата на март. Полският пилот сподели мислите си за тестовете през зимата в кратко интервю, предоставено от пресофиса на отбора.

– Роберт, как се чувстваш след 4 седмици тестове?

– Като цяло добре и добре се интегрирах в отбора. Първият ми тест във Валенсия бе процес на обучение, имаше много нови неща, които да разбера, особено по отношение на колата и системите й. Отборът работи упорито да направи нужните ми промени навреме за пробите на Херес. Намерихме добър баланс и бяхме доста конкурентоспособни. Последните проби в Барселона бяха малко по-трудни, загубихме важно време. Но след свършената на Херес работа съм доста уверен, че научихме достатъчно, за да сме готови за Бахрейн.

– Как намираш карането с голямо количество гориво?

– Зависи от деня и точно кои гуми използваш. Тази година ще е важно колата да е с добър баланс в рамките на цялата състезателна дистанция при променящо се количество бензин на борда. Необходимо е да се намери компромисен вариант между много и малко количество гориво, за да се извлече максимално добро представяне от автомобила.

– Какви са плановете за финалния ти ден проби?

– Надяваме се да успеем да тестваме някои нови части, включително ново предно крило. Това няма да е финалният вариант на R30 за Бахрейн, но ще получим представа за това дали подобрените компоненти ще ни дадат очакваното предимство. Ще е интересно да видим дали предвижданията от аеродинамичния тунел ще се сбъднат наистина на пистата.

– Имаш ли идея къде се намира Рено спрямо останалите отбори?

– Твърде трудно е да се прецени, защото всичко се променя ден за ден и не знаем какво правят другите екипи, на какъв етап от развитието си се намират. Освен това всички ще имат още нови елементи за първия старт. Както споменах, на Херес нещата изглеждаха обещаващи, но като цяло ни е нужно повече прилепяне. Затова нека да видим как ще стои болидът с последните елементи, за да имаме по-добра идея за ситуацията преди Бахрейн.