Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Вече не съм от дълго време част от света на Формула...

Кубица: Вече не съм от дълго време част от света на Формула 1

39
0
Роберт Кубица

Дните на Роберт Кубица във Формула 1 по всичко личи че са преброени. Въпреки сериозната си обвързаност с екипа на Лотус, който даде шанс на поляка да се излекува и да се завърне в екипа, сега изглежда и за самия пилот е ясно, че завръщането му трудно ще се осъществи. Още по-неприятно за него е, че в момента екипът се намира в подем и той се дължи в не малка степен и на неговия труд.

„Още през 2010 г. се виждаше, че започваме да подобряваме значително представянето си“, обясни полякът пред Omnicorse. „Лотус просто е един състезателен отбор, каквито не останаха много в съвременния спорт.“

Когато полякът се присъедини към отбора, ръководството точно бе преминало от Рено в новите собственици от Genii Capital. Екипът не разполагаше със заводска кола, както бе при останалите.

„Започнахме годината със старата кола и отбелязвахме прилични резултати, въпреки че бюджетът ни за развитие бе значително по-малък. Закъснявахме в това отношение, просто защото през зимата още нямаше яснота, дали отборът въобще ще продължи да съществува.

Ясно е, че и в момента екипът продължава да разполага със значително по-малко персонал от останалите топ тимове. В същото време обаче на лица са група от хора, които знаят как се правят добри коли и това се вижда на практика през тази година.

Победата все още убягва на отбора, но и тя ще дойде, ако Райконен успее да се класира по-напред в квалификацията, а Грожан се приближи към представянето на финландеца в състезанията.

Трудно ми е да преценя, дали напрежението го кара да прави подобни грешки, както на Спа. Все пак от доста дълго време не съм част от Формула 1.“