Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица всъщност е извадил голям късмет

Кубица всъщност е извадил голям късмет

24
0
Робърт Кубица

До момента всички снимки, които се появиха в интернет на катастрофиралата Шкода на Робърт Кубица, бяха такива, които показваха колата или отпред или отстрани и затова в повечето хора будеше недоумение фактът, че е наранена дясната ръка на пилота, която седи от вътрешната страна на автомобила.

Сега обаче се появиха нови снимки, които показват колата отзад и изглежда, че полякът всъщност е извадил голям късмет, защото причината за нараняванията по ръката му е фактът, че той се е ударил в началото на мантинела, която реално е прорязала и преминала през цялата му кола от началото, почти до края. Хубавото в случая е, че тя е преминала между пилота и навигатора му и е причинила единствено травмата на ръката, тъй като ако тази мантинела се бе врязала малко по-встрани, е ясно на всички какъв би могъл да бъде изходът.

Самият инцидент е причинен от факта, че Робърт губи контрол и задницата на колата му се удря странично в една мантинела, след което Шкодата се насочва директно към началото на друга мантинела, но този път се врязва в началото й, а не се удря странично в нея.

Всъщност от удара освен ръката е наранен и кракът му, но в доста по-малка степен. За съжаление Кубица е трябвало да стои в колата в безсъзнание над половин час, преди да бъде откаран в болница.