Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица все още не знае кой ще му е съотборник догодина

Кубица все още не знае кой ще му е съотборник догодина

24
0
Робърт Кубица

Робърт Кубица заяви, че решението на тима на Рено относно избора на неговия съотборник за следващия сезон не е никак лесно.

Много вероятно е отборът да запази Виталий Петров и за сезон 2011, но въпреки това официално решение все още няма, а и името на руснака не фигурира в предварителния списък на ФИА, който бе разпространен вчера.

„Доста е трудно този въпрос да бъде решен както трябва. Естествено тимът би имал най-голяма полза от по-опитен пилот, защото като новак разбираш, че Ф1 не е толкова лесна, колкото ти е изглеждала първоначално. Въпреки това обаче е имало и новобранци, които са се представяли силно оше от началото.

Колкото до съотборника ми за догодина, тимът е в най-добрата позиция да знае какво иска и в каква позиция се намираме.

Всичко, което мога да кажа е, че загубихме много точки този сезон поради няколко причини, но при други  обстоятелства можехме да увеличим напрежението над Мерцедес доста повече.

От друга страна, трябва да погледнем и към ситуацията, в която се намирахме в началото на годината. Трябва да се уважават причините, поради които бяха взети определени решения и мисля, че всичко това бе правилно. Но начинът, по който гледаш към пилотската си двойка зависи от това къде се намираш в дадения момент“, заяви полският пилот за уебсайта formule1.nl.