Начало Рали Куиперс ще заеме мястото на Ханинен за рали Португалия

Куиперс ще заеме мястото на Ханинен за рали Португалия

22
0
Денис Куиперс

Денис Куиперс ще се завърне на сцената на световния рали шампионат след 12-месечно отсъствие. Холандецът ще заеме мястото на Юхо Ханинен в М-Спорт зад волана на Форд Фиеста RS WRC, след като финландецът потвърди, че ще пропусне старта в Португалия по лични причини.

Куиперс кара за последно в първенството през 2011 г. Той постигна най-добро WRC класиране – пето място във Франция и бе 12-ти в генералното подреждане. Единственото му участие в миналогодишния шампионат бе точно в Португалия, където бе шести.

На първо място искам да изпратя най-добрите си пожелания на Юхо и семейството му. Сигурен съм, че отборът ще се съгласи с мен – състезанието няма да е същото без него и Томи (Туоминен – навигаторът на Ханинен) в сервизния парк – заяви Куиперс. – Трябва обаче да благодаря много и на Малкълм [Уилсън] и Насър [Ал-Атия] за това, че направиха моето идване в екипа възможно в отсъствието на Юхо. Харесвам предстоящата надпревара, имам много добри спомени от нея. Нямам търпение да карам отново във WRC и да работя пак с отбора на М-Спорт – допълни пилотът.