Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Бътън е прав да остава при Хонда

Култард: Бътън е прав да остава при Хонда

29
0

Дейвид Култард смята, че Дженсън Бътън е прав в това да остане заедно с бившия тим на Хонда, вместо да преследва евентуалното празно място в Торо Росо. Но според шотландеца Бътън трябва да каже на настоящия си екип, че е готов да търси алтернативи, ако бъдещето му не бъде гарантирано.

Досега Бътън бе категоричен, че ще остане лоялен на бившия японски тим. Принципно британецът има договор и за 2009 година, но от Хонда му казаха, че са готови да го пуснат, ако той го поиска.

„Не съм шефът на тима на Торо Росо, но лично според мен желанието на Дженсън да остане с базирания в Бракли тим е оправдано” – казва Култард.

„Той вече знае за инвестициите и нивата на развитие, освен това е познат, харесван и е спечелил доверието в рамките на организацията. Затова и ако той вярва, че тимът ще бъде продаден, то има смисъл да остане с тях. В края на краищата името му добавя допълнителна стойност на екипа.”

„Разбира се, ще има и момент, в който той ще трябва да вземе категорично решение. Не знам кога ще бъде това, но средата на февруари би била добре.”

Кулатaрд е категоричен, че Бътън не трябва да пропуска идния сезон.

„Според мен той не трябва да си позволява да пропуска година, защото да си Ален Прост и да си вземаш почивка след спечелени титли или да си Ники Лауда и да си преследван да се завърнеш просто няма да стане, защото това са други времена и други ситуации” – казва шотландецът.