Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Фетел може да е най-великият пилот в историята на Формула 1

Култард: Фетел може да е най-великият пилот в историята на Формула 1

58
0
Дейвид Култард

Себастиан Фетел може да се окаже най-великият пилот в историята на Формула 1, твърди Дейвид Култард в колонката си за британския Телеграф. Бившият пилот от Гран при е убеден, че световният шампион за 2010 г. се развива непрекъснато и ще става все по-добър.

Още едно състезание, още една победа за Себастиан Фетел. Седма за сезона, остават още 7 старта, а германецът вече има повече точки, отколкото онези, с които спечели титлата през 2010 г. – отбелязва шотландецът.

Авансът на Фетел пред втория в подреждането – съотборника му Марк Уебър – е почти 100 точки. Разликата спрямо следващите в листата пилоти е още по-голяма и според Култард това означава кажи-речи сигурна втора титла за Себ. Въпреки това обаче, продължава шотландецът, има хора, поставящи под въпроса таланта на немеца с довода, че Ред Бул е най-силния автомобил от известно време в F1.

Аз лично мисля, че може би сме свидетели на развитието на най-добрия пилот в историята на Формула 1. Още не може да се каже със сигурност, разбира се. Само историята ще покаже. Но фактът, че Себ продължава да подобрява всеки аспект от работата си и надгражда върху чистата си скорост е неоспорим. Това няма нищо общо с Ред Бул като отбор, а единствено със самия пилот – обяснява позицията си Дейвид.

Стандартите за пилоти в Гран при никога не са били толкова високи, твърди в анализа си шотландецът.

Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън, Дженсън Бътън, Марк Уебър: тези момчета са световна класа. Михаел Шумахер се върна и го откри лично. Представянето на Себ просто е по-добро от това на всички останали. Ферари и Макларън разполагат с ресурсите и персонала да настигнат Ред Бул и всъщност го направиха – темпото им е на нивото на Ред Бул от месеци. Макларън може би разполагаха с най-бързия болид в Белгия миналия уикенд. Просто не си свършиха работата. Себ го стори – казва още Култард.