Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Хамилтън просто не се напасва с тази кола. В главата си...

Култард: Хамилтън просто не се напасва с тази кола. В главата си вече е във Ферари

2984
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън вече духом е във Ферари и това личи от представянето му на пистата, заяви Дейвид Култард. Бившият F1 пилот и настоящ експерт на Channel 4 коментира след първите два старта от сезон 2024, че седемкратният световен шампион не успява да намери работния прозорец на F1 W15. Мерцедес се бори отново със сериозни проблеми в болида си. Тото Волф заяви след Гран при на Саудитска Арабия, че три завоя на пистата в Джеда са коствали половин секунда на Хамилтън и Джордж Ръсел.

„Хамилтън просто не се напасва с тази кола. Джордж постига необходимото време за обиколка. Усеща се, че Люис изостава. Знаем, че ако намери достатъчно добър работен прозорец, то резултатите ще са налице“, коментира шотландецът.

„Точно в момента обаче изглежда като че ли вследствие на решението си да отиде във Ферари (догодина) е довело до това, че в главата си Хамилтън вече е там“, допълни Култард

Друг бивш пилот и настоящ тв-експерт – Карун Чандок – е на мнение, че Хамилтън е знаел, че на отбора на Мерцедес му предстои още един труден сезон. Според него това е допринесло и за решението да подпише с Ферари.

„Публичните положителни изявления и съобщения са едно нещо. Но според мен Люис е бил наясно, че годината ще е трудна“, добави Чандок.

Същото виждане споделя и бившият главен стратег на Астън Мартин Бърни Колинс. Тя отбеляза, че през целия уикенд в Джеда Хамилтън се оплакваше от нестабилност на задната част на колата си.

„Той го повтаряше и през цялата минала година. Може би това е една от причините да иска да смени отбора си.“

„Не е доволен от колата. Вижда се колко му е неудобна дори след направените промени по настройките. Поведението при висока скорост изглежда ужасно. Очевидно е как други болиди просто се откъсват от него. Имат много работа“, сподели Колинс.

Бащата на седемкратния световен шампион Антъни Хамилтън бе в Джеда и го попитаха наистина ли пилотът не е казал дори на семейството си за договора с Ферари.

„Винаги имам усещането, че съм наясно какво се случва. Но въпросът е, че това си е негова работа. Негова сделка и негово решение. Но да, Ферари беше част от моята, както и от неговата мечта. Това е едно от нещата, за които мечтаеш като дете – да се състезаваш за Ферари. Обичаме всичките му отбори – и Макларън, и Мерцедес. Но най-голямата мечта е да седнеш в червената кола“, каза още Антъни Хамилтън.