Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Имаме късмет, че Люис е толкова честен

Култард: Имаме късмет, че Люис е толкова честен

50
0
Дженсън Бътън

Формула 1 има страхотен късмет, че Люис Хамилтън е толкова честен и показва пред света душата си, твърди бившият пилот в Гран при и настоящ телевизионен коментатор Дейвид Култард.

Когато Люис Хамилтън започна да разголва душата си пред медиите преди няколко старта, се притесних за него. Като че ли бе взел съзнателно решение да е брутално честен за формата, сезона, живота си – пише шотландецът в колонката си за британския Телеграф. – От това излизат страхотни заглавия, разбира се, но с всяко следващо състезание и катастрофа напрежението върху него се трупаше и чувствах, че може би има връзка с прекалената му откровеност. Затова сега – след победата в Абу Даби – му свалям шапка. Видях точно преди заключителното ни предаване и се погрижих да му стисна ръката.

Култард се възхищава на безгрешното управление на англичанина след всички критики и дискусии относно състоянието му.

Люис е емоционален по природа и ще има моменти, когато това ще му пречи, но виждайки неподправената радост, облекчение, страстта на лицето му след такава победа, не можеш да не се възхитиш на човека, който бе готов да излее всичко. Видях го и далеч от камерите да държи ръката на майка си и това бе наистина трогващо. Късметлии сме, че някой толкова честен е в спорта. През последните 10-15 години тенденцията е екипите да се крият за стена от пресрилийси и да ни дават заучени отговори. Има книги за самопомощ, психолози ни казват как да се държим. Но всички сме устроени различно – допълва Дейвид.

Шотландецът твърди, че на Формула 1 й е необходим напълно функциониращ Хамилтън. Той обяснява още, че не се опитва да отнеме каквото и да е от Дженсън Бътън, който в края на този сезон ще е първия съотборник, победил световния шампион за 2008 г.

Люис не е прав да казва, че това постижение няма връзка с всичко останало. Разбирам какво има предвид – той е изправен пред по-големи проблеми, но за пилотите първото задължение е да победят съекипника си. А Дженсън го стори честно и почтено, след като мнозина твърдяха, че няма да е дори близо до съотборника си. В понеделник чух някакви нелепи твърдения, че Макларън нарочно причинявали проблемите му с KERS-а в надпреварата, за да оставят Люис да диша спокойно. Имаше дори връзка с присъствието на Рон Денис в пита. Пълни глупости. Дженсън просто кара прекрасно тази година, както и миналата неделя – пише още Култард.