Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард най-бърз в последния ден от тестовете

Култард най-бърз в последния ден от тестовете

36
0

Дейвид Култард записа най-добро време в последния ден от тестовете в Барселона.
###
Дейвид Култард оглави класирането в последния ден от изпитанията в Барселона. Той направи най-бързата си обиколка за 1:21.066, докато симулираше квалификационни обиколки с минимално количество гориво. С постигнатото време Култард постави нов рекорд на преправената испанска писта.
Следобед на трасето отново заваля дъжд.
Ред Бул определено се намират в подем след като предишния ден Марк Уебър също демонстрира неочаквано добра скорост и записа второ за деня време.
Педро де ла Роса с Макларън остана на две десети след Култард като и неговото най-добро време също бе резултат от единична обиколка. Испанецът спря на пистата малко преди обяд заради проблем със софтуера. По-късно той продължи тестовете с новото предно крило на екипа. Твърди се, че след получените резултати Сребърните стрели сериозно обсъждат въпроса дали да го използват и по време на състезанието в Испания, плюс още някои подобрения по болида.
Ферари не успяха да доминират и в последния ден, тъй като Фелипе Маса остана на трета позиция. Рано сутринта бразилецът получи повреда в хидравличната помпа.
От Рено продължиха да търсят решение на проблемите, които ги преследват от началото на годината, а пилотът им Джанкарло Фисикела се класира пети. Към края на сесията той се завъртя на мократа писта.
Последен в класирането остана тест пилотът на Хонда Кристиан Клийн. Той изпробва новото аеродинамично решение на японците – крила прикачени на върха на носа. Изглежда обаче, че те нямаха голям успех и изобщо не решиха проблемите, от които страда болидът на Хонда.