Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Не бързайте с промяната в правилата

Култард: Не бързайте с промяната в правилата

44
0

Въпреки че наскоро Дейвид Култард също разкритикува съвременната Формула 1 заради това, че е скучна, то сега шотландецът е категоричен, че не трябва постоянно да се правят промени в правилата, които да объркват феновете.

Действително Гран при на Бахрейн бе доста линейна, като всички отбори на практика следваха идентични стратегии и не предприемаха особени изпреварвания. В последствие дъждът в Австралия и Малайзия помогна за шоуто в състезанията, но при всички положения не е редно Формула 1 да разчита на метеорологичните условия.

По този повод Култард тогава се изказа не само против забраната на презарежданията, но и против границата от 18 000 об/мин, против по-трайните трансмисии и двигатели, както и против наличието на само един доставчик на гуми.

В момента всички имат предложения за този спорт, но нека поспрем за минута“ – казва Култард по повод на скорошното изказване на Бърни Еклестън за необходимост от скорошна промяна. „Не всеки футболен мач е триумф на спорта, но никой не иска тази красива игра да се променя.“

Сега бъдещият пилот от DTM смята, че нещата за Формула 1 изглеждат „много по-розови“.