Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард не очаква прекалено много от ди Реста в дебютния му сезон

Култард не очаква прекалено много от ди Реста в дебютния му сезон

34
0
Пол ди Реста

Новият коментатор на ВВС – Дейвид Култард, предупреди хората да не очакват прекалено много от сънародника му Пол ди Реста по време на първия му сезон във Ф1.

Тази година шампионът в DTM сериите си уреди титулярно място в тима на Форс Индия, където до миналата година бе тест-пилот.

„Състезавал съм се срещу Пол на същата писта, на която той спечели DTM шампионата. Сега той има чудесната възможност да бъде във Форс Индия и определено заслужава този шанс. Но за да успееш във Ф1 не е достатъчен само талант. Трябват ти също така и добър отбор и добра кола.

Очевидно съм много горд, че още един шотландец стигна до Ф1 и ще направя всичко възможно, за да му помогна, защото ако всичко се нареди, той може да има страхотна кариера. Но мисля, че трябва да сме реалисти и да не очакваме прекалено много.

Ако Пол може да се доближи до Адриан Сутил или дори да кара като него в първите състезания, това ще бъде невероятно. А ако успее да го задмине към края на сезона, това ще го направи един от пилотите, които трябва да държим под око в бъдеще.

Трябва да се адаптираш към по-специфичните изисквания на един автомобил от Ф1. За мен обаче най-голямото му предимство е, че в тима го познават. Той се познава с механиците, инженерите, и това прави средата му много по-комфортна“, обясни Култард пред ВВС.