Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Не отписвайте Хамилтън

Култард: Не отписвайте Хамилтън

36
0

Люис Хамилтън ще продължи да се бори за титлата във Формула 1 до последно въпреки катастрофите в Италия и Сингапур, твърди Дейвид Култард в колонката си за британския Телеграф. Шотландецът е категоричен, че пилотът на Макларън е изключителен състезател, а освен това споделя мнението на Михаел Шумахер, че единственото нещо, отличаващо Фернандо Алонсо, Дженсън Бътън и Хамилтън от Марк Уебър и Себастиан Фетел е, че вече имат опит в борба, завършила със спечелването на шампионата.

– Люис е и най-добър при изпреварванията. Може да звучи странно след два старта, в които претърпя катастрофи, но е вярно . продължава Култард. – Не са му нужни съвети за каране от мен, но бих го посъветвал да продължава да си върши работата. В Сингапур на Люис отчайващо му липсваше късмет. Маневрата му спрямо Уебър бе точно такава, каквато очакваме от него. Когато Марк бе забавен от Върджин-а, той се хвърли без да се колебае. Марк имаше право да се защити и всичко беше състезателен инцидент. Люис трябва да го остави зад гърба си и да се фокусира, защото сега изглежда ще трябва да надскочи възможностите на колата си, гонейки втора титла [в кариерата си].

Според Култард изоставането на Макларън в Сингапур пък може да се дължи не на липса на скорост, а на нещо по-просто – като объркани настройки в свободните тренировки например. Той очаква още в Япония ситуацията да се промени.

– Общото мнение е, че Сузука би трябвало да пасне на Ред Бул, особено първия сектор с високоскоростните си завои. Но аз виждам последната част, състояща се в общи линии от една дълга права със 130R по средата, като територия на Макларън. Що се отнася до пилотите, то простичкият факт е, че Люис, Фетел и Бътън трябва да се борят за победи сега. Подиумите няма да помогнат. Не и докато Марк бележи силни класирания и взима солидни точки. Мислех, че Марк е използвал всичките си девет състезателни живота при онова салто във въздуха във Валенсия, но явно е имал резерви, ако се съди по късмета му в Сингапур. След катастрофата със Себастиан в Турция това е вторият случай, при който Марк взима подиум след удар, а съперникът му отпада. Понякога е нужен и шанс в тази игра, а понастоящем Люис няма такъв. Но не го отписвайте. Той ще се върне в битката. Просто не познава друго поведение – завършва Култард.